Over Arno

Zijn eerste ervaring met mensen met niet aangeboren hersenletsel heeft hij in 1992 opgedaan in de USA, in een zomerkamp in Pennsylvania. Daarna is hij gaan werken als begeleider van mensen met NAH in woonvormen van SVG (het huidige Gemiva-SVG). Hier is hij betrokken geweest bij het opzetten van ambulante teams, waarin hij de inhoudelijke zorg heeft vormgegeven. Vanaf 2000 tot 2013 is hij werkzaam geweest als psycholoog/gedragskundige bij InteraktContour in Nunspeet. Hier heeft hij zowel ambulante teams als teams op woonvormen en activiteitencentra begeleid en inhoudelijk aangestuurd. Daarnaast is hij actief geweest in het opzetten en uitvoeren en reviseren van scholingstrajecten op het gebied van NAH (InteraktContour, AXON). Van 2013 t/m 2014 heeft hij gewerkt voor Reinaerde. Ook hier was hij verantwoordelijk voor de inhoud van de zorg bij voorzieningen voor mensen met NAH. Vanaf 2014 werkt Arno als zelfstandige. Van 2000 tot 2015 heeft Arno deelgenomen aan de hersenletselteams van Gelderland en Utrecht.

Naast zijn werk als psycholoog en docent is hij schrijver. Hij is auteur van het boeken "Heb ik een probleem dan?" en het recentelijk uitgegeven "Ga toch weg!". Beide boeken gaan over de impact van geen of beperkt ziekte-inzicht bij hersenletsel op het leven van de persoon zelf en zijn naasten. Daarnaast heeft hij samen met Mariella Zwaga een hoofdstuk geschreven in het boek "Communicatie bij hersenletsel". Met Hans van Dam en Peter Vrancken heeft hij het boek "Omgaan met gedragsverandering na hersenletsel" geschreven.Binnenkort zal er een hoofdstuk verschijnen in het "Handboek Steunend Relationeel Handelen". Dit hoofdstuk is geschreven samen met Ellen Witteveen. 

De boeken "Heb ik een probleem dan?" en "Ga toch weg!" zijn omarmd door Rudolf Ponds en Caroline van Heugten, beiden bijzonder hoogleraren aan Maastricht University. De boeken liggen aan de basis van twee onderzoeken. Het eerste onderzoek heeft geresulteerd in een instrument om de voorbijganger, de zoeker en de klant van elkaar te onderscheiden. Het instrument heet de "Self-Awareness in Daily Life-3", afgekort SADL-3. De SADL-3 kunt u vinden op deze website onder het kopje "Publicaties". Op dit moment wordt het tweede onderzoek uitgevoerd. Dit onderzoek heeft als doel te achterhalen welke interventies passend zijn om het ziekte-inzicht van een voorbijganger en een zoeker te vergroten. 

Wil je contact met Arno?


info@arnoprinsen.nl

0683262271


Of ga direct naar het contact formulier:


Stel uw vraag